Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

СитуаціяСімпсони, Мадонна та Маргарет Етвуд. Як світ підтримує Україну

А хакери Anonymous зливають базу даних РФ

Війна триває, і підтримку надає все більше й більше впливових людей. Розповідаємо, хто вже висловив свою позицію і як допоміг Україні.

Анджеліна Джолі

У своєму інстаграмі Джолі підтримала Україну та розповіла 12-мільйонній аудиторії про війну в Україні. Акторка запевнила, що робить усе можливе для допомоги біженцям. «Як і багато хто з вас, я молюся за людей в Україні».

Дженіфер Лопес

Співачка розповіла 196 мільйонам підписникам, як допомогти Україні в цій війні: донатити українській армії та благодійним організаціям, вчити історію та виходити на протести.

Anonymous

Група хакерів зламала сайт Міноборони Росії та злила їхню базу даних. Твіт про це вже видалено через порушення правил, але українці однаково вдячні за таку підтримку. 24 лютого Anonymous оголосили кібервійну Росії.

Шон Пен

Актор протягом тривалого часу перебуває в Україні. Ось повідомлення, яке він передав акторкою Алісою Мілано: «Президент Зеленський і народ України вже стали символами хоробрості та принциповості. Україна – це верхівка списа в боротьбі за демократичні мрії. Якщо ми дозволимо їм битися наодинці, душа Сполучених Штатів буде втрачена».

«Уже допущені жорстокі помилки із загубленими життями та розбитими серцями. І якщо Путін не зупиниться, буде ще гірша помилка для всього людства».

Мадонна

Мадонна закликала надсилати гуманітарну допомогу Україні та засудила дії Росії. У ролику вона порівняла Путіна з Гітлером і показала реальні наслідки дій агресора. В описі її профілю в інстаграмі є лінк на статтю, де описано 9 шляхів допомоги Україні.

Кендалл Дженнер

На 220-мільйонну аудиторію Дженнер залишила в інстаграм-сторіз посилання на дописи зі способами допомоги Україні. Лінки з донатами армії та благодійними організаціям і ЗМІ з перевіреною інформацією.

Сімпсони

Родина Сімпсонів вийшла в офіційний твітер-акаунт з українськими прапорами.

Мей Маск

Мей Маск доєдналася до нашої інформаційної війни. Вона освітлює події в Україні в своєму інстаграмі.

Девід Лінч

Режисер закликав Росію припинити війну та звернувся до Путіна: «Зараз, містере Путін, ви сієте смерть і руйнування. І це все на вас. Українці не напали на вашу країну. Ви пішли й атакували їхню країну».

Арнольд Шварценеггер

«Я разом із народом України. Мене просили дати кілька інтерв’ю, але наша увага має бути сфокусована на одному. [..] Я поділяю ваше горе й вашу надію на мир. Ви надихаєте мене своєю хоробрістю та людяністю перед цим кошмаром», – написав актор у твітері.

Маргарет Етвуд

Письменниця поширює українські новини, освітлює протести, залишає лінки на допоміг, публікує звернення Зеленського у своєму твітері. Зокрема, Етвуд закликала світ відключити Росію від банкової системи SWIFT.

Окрім того, у Росії вже не з перебоями працює ApplePay, а Мінцифри звернулися до YouTube із проханням заблокувати пропагандистські канали агресора.

Українці за один день перерахували більше 200 мільйонів гривень через «Єпідтримку».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.