Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВ Австралії комік під час виступу попросив мати з немовлям вийти із зали. Це обурило інших глядачів

І викликало дискусії про права матерів відвідувати громадські місця з немовлятами

Американський комік Ардж Баркер під час виступу на Міжнародному комедійному фестивалі в Мельбурні попросив вийти із зали жінку з немовлям, бо те розплакалося. Такі дії коміка обурили інших глядачів, а також викликали в австралійців дискусії про права матерів відвідувати громадські місця з немовлятами.

CNN пише, що Баркер виступав перед публікою в театрі Athenaeum, коли його перервав плач немовляти. Через це комік «від імені 700 людей, які заплатили за концерт» попросив мати цієї дитини покинути залу, щоб не заважати виступу.

«Проблема полягала суто у звуці, а не в тому, що вона була мамою. Я нічого не маю проти мам», – наполягав Баркер у коментарі CNN Nine News.

Виступаючи на мельбурнській радіостанції 3AW, Баркер сказав, що він «зробив це заради шоу» й глядачів, які «заслуговували без перерв бачити те, за що заплатили».

«Я розумію, що для неї (матері з немовлям – ред.) це було важко й соромно, і мені дуже шкода через це», – сказав Баркер.

Реакція жінки й глядачів

Тріш Фаранда, мати дитини, зізналася, що спочатку сприйняла прохання коміка як жарт. За її словами, немовля не кричало, а вона почала годувати його груддю, щоб те залишалося спокійним. Але Тріш уже ж покинула залу, стверджуючи, що не хотіла псувати вечір іншим.

У коментарі CNN Nine News деякі глядачі розповіли, що кілька людей у залі лаяли Тріш, вимагаючи покинути захід. 

Прохання Баркера обурило частину глядачів, серед яких були переважно жінки. Тому вони вирішили підтримати Тріш і вийшли із зали разом із нею. Водночас деякі підтримали Баркера, критикуючи мати за те, що вона прийшла на виступ із дитиною.

Організатори Міжнародного комедійного фестивалю також відреагували на ситуацію. Вони повідомили, що на захід можна приходити з немовлятами, проте матері повинні сідати позаду.

«Щоб вони могли швидко й легко піти, якщо дитина починає шуміти, щоб не заважати артисту й іншим відвідувачам», – пояснили організатори.

Дискусія про права матерів

Інцидент отримав великий розголос. На нього відреагували, зокрема, австралійські політики, які захищають права жінок і матерів брати участь у суспільному житті. 

Політикиня Еллен Сенделл написала в Х: «Молодим мамам досить важко брати участь у суспільному житті через бар’єри, які стоять перед ними. Бути приниженою за те, що просто намагаєшся насолодитися комедійним виступом, жахливо».

Сенделл також відповіла людям, переконаним, що дитину слід було залишити вдома: «Жінки мають право брати участь у суспільному житті під час годування груддю. Примітка для чоловіків, які цього не розуміють: коли ви годуєте груддю, то ви буквально весь час прив’язані до дитини й не можете залишати її довше, ніж на годину. Отже, коли ви не дозволяєте годувати дитину груддю в певних місцях, ви фактично стверджуєте, що матерям заборонено такі місця відвідувати».

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.