Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниНа Netflix вийде серіал про британську акушерку, яка робила аборти в Нью-Йорку в 19 столітті

Серіал знімуть на основі книжки американської історикині

На Netflix вийде серіал про британську акушерку Енн Ломан (більш відома як мадам Рестелл). Вона виготовляла й продавала протизаплідні засоби, а також робила аборт жінкам у Нью-Йорку. Про це пише Variety.

Серіал знімуть на основі книжки американської історикині Дженніфер Райт «Мадам Рестелл: Життя, смерть і воскресіння найчудовішої, безстрашної й сумнозвісної акушерки старого Нью-Йорка» (Madame Restell: The Life, Death, and Resurrection of Old New York’s Most Fabulous, Fearless, and Infamous Abortionist).

«Мадам Рестелл стала відомою в Нью-Йорку 19 століття, надаючи безпечні аборти. Серіал відстежує її життя: від іммігрантських нетрів раннього Нью-Йорка до її маєтка на П’ятій авеню, до потрапляння до в’язниці й вихід на свободу. Ми побачимо чоловіків, яких обурювала її діяльність, і жінок (і чоловіків), які вважали її послуги благословенням. Події відбуваються на тлі першої хвилі фемінізму, Громадянської війни й масової урбанізації, які назавжди змінили спосіб мислення й життя американців», – ідеться в синопсисі.

Продюсуватимуть серіал Ембер Андерсон, Кейт Філліпс і Розі Дей з кінокомпанії Just John Films, а сценарій до нього напише Еліс Вікторія Вінслоу.

«Я в захваті від того, що працюватиму з цією неймовірною командою жінок, щоб перенести історію мадам Рестелл у 21 століття. Особливо зараз, коли репродуктивні права в Америці знову під загрозою. Історія Рестелл нагадує нам, наскільки поширеними завжди були аборти. Її життя має стати натхненням для нового покоління людей, яким, як і Рестелл, можливо, доведеться кинути виклик закону, щоб захистити право жінки на вибір», – сказала Райт.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.