Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДо 2030 року уряд планує скоротити гендерний розрив в оплаті праці з 18,6% до 13,6%

У межах Національної стратегії подолання гендерного розриву в оплаті праці

Український уряд розробив і затвердив Стратегію зменшення гендерного розриву в оплаті праці й уже почав її реалізовувати. Зокрема, у планах урядовців скоротити до 2030 року розрив в оплаті праці чоловіків і жінок. Нині він становить 18,6%, а зменшити його хочуть до 13,6%. 

Про це розповіла міністерка економіки Юлія Свириденко.

У травні Міністерство економіки презентувало Національну стратегію подолання гендерного розриву в оплаті праці до 2030 року. А 15 вересня уряд ухвалив стратегію й затвердив план заходів з її реалізації на 2023–2025 роки.

Завдяки стратегії планується досягти три основні цілі:

  • удосконалити законодавство про рівну оплату праці;
  • сприяти подоланню стереотипів і дискримінації щодо професій за ознакою статі;
  • створити сприятливі умови для зручного поєднання сімейних і професійних обов’язків.

«Після перемоги Україна має стати країною без бар’єрів і без упереджень. Ми маємо побудувати її саме такою: інноваційною, спрямованою на людину і її потреби, відкритою до різноманіття. Національна стратегія подолання гендерного розриву в оплаті праці – лише один з інструментів переходу нашого суспільства на нові стандарти», – зазначила Юлія Свириденко. 

Зазначають, що Мінекономіки вже досягло перших результатів. Зокрема, підготувало проєкт Трудового кодексу, домовилося про всеукраїнську комунікаційну компанію з UN Women Ukraine. Також уряд подав заявку на приєднання до рекомендації Ради ОЕСР щодо забезпечення гендерної рівності у сферах освіти, зайнятості й підприємництва. 

Фото: Rawpixel

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.