Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниУ Данії запровадять строкову службу для жінок

Із 2027 року

Із січня 2027 року в Данії запровадять військову службу для жінок, а також збільшать кількість призовників. У Міноборони Данії повідомили, що «більшість партій погоджуються запровадити повну гендерну рівність».

Щороку на службу будуть призивати до 7500 призовників. Для порівняння, 2023 року призвали 4700 людей, з них кожна четверта – жінка.

Відповідно до нового законодавства, жінки будуть проходити строкову службу на тих самих умовах, що й чоловіки. Це також означає, що вони більше не можуть залишити службу, попередивши про це за місяць. Зараз жінки в Данії також мають право на строкову службу, але за бажанням.

У Міноборони Данії повідомили, що є потреба зробити призов на військову службу більш сучасним, а тому уряд вирішив запровадити рівноправність у військовій службі. Це означає, що відтепер призов на військову службу здійснюватиметься на однакових умовах незалежно від гендеру.

«Є потреба в ширшій основі для набору, яка враховуватиме всі статі. Це дасть доступ до більшої кількості компетенцій і кращого вирішення завдань. Простіше кажучи, більш універсальний і більш повний захист. Ми досягаємо цього найкраще за умови повної рівності в призовних військах», – заявив міністр оборони Троелс Лунд Поульсен.

Фото: Міноборони Данії

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.