Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниЄвропарламент ухвалив перші в історії ЄС правила боротьби з насильством щодо жінок

Держави-члени ЄС мають три роки на імплементацію цих положень

Європейський парламент 24 квітня ухвалив перші в історії ЄС правила боротьби з насильством щодо жінок і домашнім насильством. Про це пише Reuters.

Новий закон підтримали 522 депутати. Проти виступили 27, а 72 утрималися.

Правила забороняють калічення жіночих статевих органів (жіноче обрізання) і примусові шлюби. Також вони містять вказівки щодо правопорушень, скоєних в інтернеті. Наприклад, розголошення приватної інформації й кіберфлешинг.

Нове законодавство також матиме довший перелік обтяжувальних обставин для злочинів, які передбачають більш суворі покарання. Ідеться про злочини проти громадських діячів, журналістів або правозахисників.

До переліку обтяжувальних обставин ввійшли також «намір покарати жертву» на підставі її статі, сексуальної орієнтації, кольору шкіри, релігії, соціального походження або політичних переконань, а також бажання зберегти або відновити «честь».

Нові правила набудуть чинності через 20 днів після їх публікації в Офіційному журналі ЄС. Держави-члени ЄС мають три роки на імплементацію цих положень.

За даними Європейської комісії, кожна третя жінка у 27 країнах блоку зазнала певного виду насильства, часто з боку інтимних партнерів. Крім того, 600 тисяч жінок у Європі живуть з наслідками каліцтва жіночих статевих органів.

Хоча ці правопорушення вважаються злочинами в більшості країн-членів ЄС, а калічення жіночих статевих органів є незаконним у всіх країнах-членах ЄС, існують прогалини в національному законодавстві деяких країн і відмінності в правовій базі.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.