Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниСуд відмовив Арестовичу в позові проти депутатки Інни Совсун. Що відомо

Політикиня подавала заяву до поліції із закликом відкрити кримінальне провадження щодо Арестовича

Суд відмовився розглядати позов колишнього радника Офісу президента Олексія Арестовича проти народної депутатки від партії «Голос» Інни Совсун про захист честі, гідності й ділової репутації.

Про це повідомила депутатка на своїй Facebook-сторінці.

У листопаді 2023 року Арестович подав позов до суду на Совсун після того, як вона подала заяву до правоохоронних органів із закликом відкрити кримінальне провадження щодо Арестовича за ст. 300 Кримінального кодексу – розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства й жорстокості.

Заяву депутатка написала на тлі скандалу, у який втрапив Арестович через свої закриті «психологічні семінари». Журналістки Яна Брензей й Емма Антонюк купили два семінари Арестовича й згодом опублікували вирізки з його висловлюваннями на своєму YouTube-каналі «Палає».

На семінарах Арестович заявляв, що жінки «повинні дивитися на чоловіка як на ідола», а також назвав жінок «істотами», яких «хочеться душити». Арестович додав, що хоч за такі дії й передбачена кримінальна відповідальність, від них «можна отримати задоволення».

За словами Совсун, ексрадник стверджував, що інформація в її пості недостовірна, не відповідає дійсності і є негативною. 

«Нібито я порушила презумпцію невинуватості й «поширила звинувачення у вчиненні кримінального правопорушення без жодної належної на те підстави й фактичної основи. Суд ухвалив рішення на нашу користь. Виявляється, Арестович просто не готовий відповідати за свої слова. Зрештою, нічого нового. Рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляції. З нетерпінням і трохи зневагою чекаю на апеляцію про захист честі, гідності й ділової репутації. Може, хоч на апеляцію він приїде до України?» – написала депутатка.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.