Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниВікове обмеження на лікування безпліддя для жінок можуть переглянути. Що відомо

Зараз це недоступно жінкам після 40 років

Вікове обмеження, яке не дозволяє жінкам після 40 років брати участь у державній програмі лікування безпліддя в Україні, можуть переглянути в майбутньому. Це залежатиме від попиту й медичних потреб.

Про це розповів агентству УНН начальник управління у місті Харкові й у Харківській області Північного міжрегіонального департаменту Національної служби здоров’я України Артем Середа.

«Будемо дивитися, скільки жінок буде звертатися, які в них є проблеми зі здоровʼям у певний проміжок часу. Програма медичної гарантії не є статичною, вона щороку розвивається й модернізується під ті умови, у яких перебуває наша держава, тому це буде переглядатися, якщо будуть на це відповідні потреби й причини» – повідомив Середа.

Лікування безпліддя в Україні

У грудні 2023 року Кабінет Міністрів України затвердив програму медичних гарантій на 2024 рік. Вона зосередиться на відновленні здоровʼя й людського потенціалу. 

У програмі медгарантій передбачено 44 пакети послуг, серед яких є й лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення іn vitro). У МОЗ зазначили, що пріоритетними залишаються охорона материнства й дитинства. За одним із найвищих тарифів у програмі медичних гарантій оплачуватиметься неонатальна допомога. У 2024 році тариф переглянуто, розмір оплати більше залежатиме від складності випадку. 

Також МОЗ оприлюднило перелік медичних закладів, де можна безплатно лікувати безпліддя в межах Програми медичних гарантій.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.