Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

НовиниДорослішання на тлі краху епохи. Дивіться трейлер фільму Тоні Ноябрьової «Ти мене любиш?»

У кіно з 30 травня

Вийшов трейлер української стрічки «Ти мене любиш?» від режисерки Тоні Ноябрьової. У кінотеатрах фільм вийде 30 травня. 

У фільмі йдеться про 17-річну Кіру, яка поспішає жити життя і якнайшвидше прагне подорослішати: крадькома бере мамині чоботи і яскраву помаду, ухвалює перші серйозні рішення, потрапляє у вир кохання, набиває перші ґулі на власних помилках, учиться бути відповідальною й стриманою. А головне, Кіра шукає відповіді на одвічне запитання «Ти мене любиш?»

Роль Кіри грає акторка Карина Химчук. За цю роль вона отримала нагороду шостої Національної премії кінокритиків «Кіноколо» в категорії «Найкраща акторка» у 2023 році.

В одному з інтервʼю Тоня Ноябрьова розповіла, що «Ти мене любиш?» для неї – це своєрідна пісня прощання з дитинством і дитячими ілюзіями. Персонажа Кіра тендітна й вразлива, але водночас дуже життєрадісна й відкрита до нового.

«Кіра – це я, а я – це Кіра. Принаймні, коли я згадую себе в 16 років, я поводилася так само. Я дивилася й досі дивлюся на світ з абсолютно відкритим серцем. У вічному пошуку любові», – зазначила Ноябрьова.

Для відтворення автентичної атмосфери 90-х режисерка давала непрості завдання художньому департаменту. Наприклад,  шукати відеокасети з фільмами того часу, недозрілі зелені банани й навіть пекти пиріжки з горохом і повидлом, які глядач побачить у сцені з барахолкою. 

Для збереження історичної дійсності використовували автомобілі й автобуси того часу, шукали відповідну архітектуру для зйомок екстерʼєрів. Знімали стрічку в Києві. За словами Тоні Ноябрьової, зовсім не лишилося Києва тих самих часів, адже в місті набудували багатоповерхівки й сучасні хмарочоси, тож команда стикалася з неабиякими викликами під час знімань.

Світова премʼєра стрічки відбулася на фестивалі «Берлінале» в програмі Panorama. Фільм здобув першість у Міжнародному головному драматичному конкурсі Making way кінофестивалю Off Camera (Польща).

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.