Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

КультураВийде документальний фільм про Селін Діон і її боротьбу з рідкісною хворобою

Співачка має синдром ригідної людини

Стримінгова платформа Prime Video випустить документальний фільм про канадську співачку Селін Діон і її боротьбу із синдромом ригідної людини (stiff-person syndrome, SPS), також відомим як синдром м’язової скутості.

Стрічка отримала назву I Am: Celine Dion («Я: Селін Діон»), її прем’єра запланована на 25 червня.

«Фільм дає нам відвертий і чесний закулісний погляд на боротьбу культової суперзірки з хворобою, що змінила її життя. Цей натхненний документальний фільм, що є любовним листом до її шанувальників, висвітлює музику, яка керувала її життям, а також демонструє стійкість людського духу», – зазначають у команді співачки.

Режисерка документальної стрічки зняла – Айрін Тейлор, переможниця низки документальних кінофестивалів, лауреатка премії «Еммі», номінантка на «Оскар».

Селін Діон – канадська співачка, одна з найбільш високооплачуваних музиканток сучасності. По всьому світу продано понад 200 мільйонів копій її альбомів. Діон найбільше відома за своїм саундтреком My Heart Will Go On для фільму «Титанік». Також вона перемогла в пісенному конкурсі «Євробачення» в 1988 році.

Деякий час Селін Діон страждала від неконтрольованих м’язових спазмів. 2022 року їй діагностували синдром ригідної людини, тож вона була вимушена скасувати світовий тур. Сестра співачки Клодетт Діон у грудні 2023 року розповідала, що Селін «наполегливо бореться» з хворобою, але майбутнє її кар’єри залишається невизначеним. Синдром ригідної людини трапляєься в однієї людини на мільйон. Від нього немає лікування, а сам розлад вважається недослідженим.

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.