Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ДоглядЯк обрати сироватку та правильно її наносити?

Як обрати сироватку та правильно її наносити? — Догляд на Wonderzine

Поради та 5 засобів для різних потреб шкіри

Будьмо відверті: на б’юті-ринку є чимало необов’язкових продуктів. Та якщо ви маєте специфічні проблеми – на кшталт акне чи гіперпігментації – або ж помітили, що ваша шкіра стала тьмяною чи реактивною, підмога у форматі сироватки все ж не завадить.

Пояснюємо, як підібрати сироватку, яка підсилить ваш догляд, і розповідаємо, на які продукти варто звернути увагу.

Що таке сироватка?

Сироватка – засіб, який треба підбирати не під тип шкіри, а залежно від її стану та скарг. Відмінна риса сироваток – висока концентрація одного чи відразу кількох активних інгредієнтів. Більшість сироваток (окрім засобів на олійній основі) мають легку текстуру та досить швидко вбираються. Зазвичай, щоби покрити все обличчя, достатньо всього кількох крапель.

Як правильно наносити сироватку?

Наносити сироватку треба на очищену, дещо вологу після вмивання шкіру. Для кращої проникності ввечері можна скористатися ексфоліантом (кислотним пілінгом або скрабом): тоді інгредієнтам сироватки не доведеться долати перепони у вигляді шару зроговілих клітин.

Якщо ви користуєтеся кількома сироватками (так теж можна), почніть із тієї, дія якої для вас важливіша: на чистій шкірі вона діятиме більш інтенсивно. Розподіляйте засіб без зайвого тиску, тільки за масажними лініями, щоби не розтягувати шкіру.

Вважається, що сироватку треба обов’язково закривати кремом, але це не зовсім так. Якщо засіб містить зволожувальні та вологоутримувальні компоненти, а ви не відчуваєте потреби в додатковому зволоженні, цей крок можна пропустити. Однак якщо ваша шкіра суха від природи, тимчасово зневоднена чи подразнена, сироватку (особливо на олійній основі) бажано закрити кремом, який утворить на її поверхні плівку та не дасть волозі швидко випаровуватися.

Після сироваток із кислотами та ретинолом, які роблять шкіру чутливою до ультрафіолету, вранці не забудьте скористатися санскріном. Детальніше про те, в якій послідовності наносити засоби для догляду, ми розповідали раніше.

Як підібрати сироватку?

Проблема: зневоднення

На які компоненти звернути увагу: гіалуронова кислота, гліцерин, олії, цераміди, сквалан.

Ваша шкіра може бути комбінованою чи жирною, але водночас зневодненою. Якщо ви помітили нехарактерну стягнутість і відчуваєте, що крем ніби «провалюється» у шкіру, підсильте догляд зволожувальною сироваткою на кшталт Bioderma Hydrabio Serum. Засіб із гіалуроновою кислотою та гліцерином підвищить рівень вологи в шкірі та активізує її природні механізми зволоження. Щоби закріпити результат і сповільнити випарення вологи, закрийте сироватку кремом з оліями.

Зволожувальна сироватка для зневодненої шкіри Bioderma Hydrabio Serum

Ціна: 550 гривень

Потреба: гіперпігментація

На які компоненти звернути увагу: арбутин, коєва кислота, азелаїнова кислота, вітамін С, пептиди з депігментаційною дією, екстракт щавлю.

Image Skincare Iluma Intense Brightening Serum з азелаїновою кислотою, вітаміном С, арбутином та освітлювальними рослинними екстрактами м’яко освітлює пігментні плями, викликані тривалим перебуванням на сонці. Засіб можна використовувати для профілактики пігментації впродовж усього року, а також для заспокоєння шкіри після салонних пілінгів. Сироватка не містить олій і підходить для всіх типів шкіри.

освітлювальна сироватка Image Skincare Iluma Intense Brightening Serum

Ціна: 1 782 гривні

Проблема: ознаки передчасного старіння шкіри (зморшки, відсутність пружності)

На які компоненти звернути увагу: ретиноїди, бакучіол, пептиди.

Medik8 Bakuchiol Peptides – сироватка з бакучіолом (1,25%), м’якою альтернативою ретинолу, яку можна використовувати навіть під час вагітності та лактації. Засіб стимулює вироблення еластину й колагену та зменшує видимість зморшок. Крім бакучіолу, у формулі є ліпоамінокислота, яка бореться з гіперпігментацією, та центелла азійська з її заспокоювальними властивостями. Сироватка має маслянисту текстуру та досить довго вбирається, тому якщо ваша шкіра схильна до жирності й нормально переносить вітамін А, краще обрати інший варіант з-поміж сироваток Medik8 із ретинолом.

пептидна сироватка з бакучіолом Medik8 Bakuchiol Peptides

Ціна: 2 079 гривень

Проблема: запалення, розширені пори

На які компоненти звернути увагу: саліцилова кислота, цинк, ніацинамід, ретиноїди.

Сироватка для шкіри, схильної до висипів, Caudalie Vinopure Blemish Control Infusion Serum із саліциловою кислотою, ніацинамідом та антиоксидантами допомагає м’яко зменшити запалення та очистити й дещо «стягнути» пори, в яких накопичується та окислюється себум, щоби запобігти утворенню чорних точок. Засіб має водянисту текстуру й легкий виноградний аромат; шкіра після нанесення матова, але не пересушена.

сироватка для звуження пор Caudalie Vinopure Blemish Control Infusion Serum

Ціна: 959 гривень

Проблема: гіперчутливість, схильність до почервонінь і подразнень

На які компоненти звернути увагу: ніацинамід, центелла азійська, алантоїн, цераміди.

Сироватка для гіперчутливої та схильної до алергії шкіри La Roche-Posay Tolerian Ultra Dermallergo поступово знижує чутливість шкіри та відновлює її захисний бар’єр, роблячи більш стійкою до подразників. Водночас засіб знімає вже наявний дискомфорт і зволожує шкіру за допомогою гіалуронової кислоти. Dermallergo має легку освіжну текстуру, швидко вбирається та не залишає по собі липкості.

Заспокійлива зволожувальна сироватка La Roche-Posay Tolerian Ultra Dermallergo

Ціна: 709 гривень

Текст:

Таїсія Куденко

редакторка Wonderzine Україна

Розповісти друзям
2 коментаряпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.