Star Views + Comments Previous Next Search Wonderzine

ТрендМікротренд: стрічки для романтичних образів

Мікротренд: стрічки для романтичних образів — Тренд на Wonderzine

У волоссі та на одязі

Стрічки стали одним із тих трендів, які зародилися в соціальних мережах, а не на подіумах. У моду їх повернули естетики balletcore та coquette, які набули популярності в TikTok у 2022 році. Вони допомагають створити делікатний, мрійливий, невагомий образ, який часто асоціюється з юністю та безтурботністю.

Ми створили цей матеріал за підтримки наших читачів

Найчастіше стрічки вплітають у зачіски: підв’язують ними коси, невеликі хвостики або ж збирають ними передні пасма, залишаючи частину волосся розпущеним. Можна також експериментувати з матеріалом: стрічки можуть бути з атласу, штучної шкіри, фатину або навіть деніму, який цьогоріч, здається, буде всюди.

Раніше стрічки у волосся вплітали тільки чоловіки, для жінок вони стали популярнішими після 17 століття. У 1940-х вони вже стали винятково жіночим аксесуаром, їх часто вважають символом гіпержіночності й елегантності.

Стрічки також можна пов’язати навколо шиї або ж додати до одягу: пов’язати на панчохи, зав’язати ними корсет, підв’язати сукню замість того, щоб використовувати ремінь. Якщо ж пришити їх до улюблених туфлів-човників, то вони навіюватимуть образ пуантів, як у найкращих балетах.

Текст: анастасія микитенко

Обкладинка: instagram/sophiebearose

Розповісти друзям
0 коментарівпоскаржитись

Коментарі

Підписатись
Коментрарі завантажуються
щоб можна було лишати коментрі.